Hoppa till innehåll

Strandvägen 2

En renoverad villa utöver det vanliga i en härlig lantlig miljö ca 40 bilminuter från Västerås

En renoverad villa i 1,5 plan, samt källare med spa, bastu, bubbelpool, gym och tvättstuga, i en härlig och avkopplande miljö.

I villans källare, som har en egen entré och är på ca 100 kvm, finns ett fullt utrustat spa med Bastu, relaxrum, bubbelpool, behandlingsrum, omklädningsrum/ dusch/toalett separat för män och kvinnor, ett fullt utrustat gym samt en vinkällare.

Villan ligger ca 40 bilminuter från Västerås och 17 bilminuter från närmaste tätort Skinnskatteberg.

OBS ! MED TANKE PÅ DEN AKTUELLA SITUATION GENOMFÖR VI ENDAST PERSONLIGA VISNINGAR EFTER ÖVERENSKOMMELSE. RING MIG IFALL DET FINNS INTRESSE SÅ VISAR VI GÄRNA DENNA FINA BOSTAD.
 • Adress Strandvägen 2
 • Område Färna
 • Bostadstyp Enfamiljsvilla
 • Antal rum 6
 • Boarea & biarea 159 + 102 kvm
 • Tomtareal 1 731 kvm
 • Byggnadsår 1958
Ansvarig Mäklare
Gottfried Hummler
Gottfried Hummler Auktoriserad fastighetsmäklare & Jurist 0708-38 53 02

Alla bilder

Ägarnas egna berättelse om sin bostad

Vem kan bättre berätta om den bostad som skall säljas än de som har bott där under de senaste 10 åren - dvs ägarna.

Deras beskrivning följer här:

Allmänt om Färna

En vacker by i Västmanland där vi hittat lugnet  - ett nav till Skinnskatteberg, Fagersta, Köping, Västerås, Örebro, Hedemora, Avesta etc.

Vandringsleder

Vi bor precis vid Norrsjön och det vackra området kring Färna Herrgård och Spa. Det är endast ån som skiljer oss från Herrgården på andra sidan. Vi vandrar med glädje på sommarhalvåret på de utmärkta leder som finns här. Tänk, att få höra fågelkvitter! Även de verkar lyckliga! På vintern har herrgården ordnat skidspår – ett som kan tändas upp när det blir mörkt – i skogen, men även på Norrsjöns is och snö. Här kan vi åka skidor, skridskor eller bara vandra runt. Mycket rogivande, men även en rejäl energikick.

Badplats

Cirka 500 meter bort från vårt hus finns en badplats vid Norrsjön. Här njuter vi av en vacker omgivning samtidigt som vi tar oss ett dopp eller en simtur – vardag som helg. I denna sjö och i ån tycker vi att det är härligt att lugnt paddla kanot eller ro oss fram. Vi suger åt oss av vattnets kluckande, naturen, fåglarna och andra fina djur vi emellanåt ser.

Några hundra meter åt andra hållet från vårt hus räknat finns möjlighet att spela boule på sommarhalvåret – en gång/vecka organiserat. Kul!

Förskola intill och trevliga bybor

På tomten bredvid oss – lite ovanför oss – finns en förskola med lagom antal barn, för att det ska råda harmoni där. Underbart att höra deras skratt och lek ibland, då ljudnivån inte är hög eller störande. Mysigt att se denna lilla skara barn vara ute och gå. De har självlysande små västar på sig och alla håller i ett rep i varsitt handtag. Det ser så gulligt ut!

Vi stortrivs med de snälla och hjälpsamma byborna, som verkligen tog hand om oss direkt, när vi flyttade hit från Stockholm. Inget påtvingat umgänge, men trevligt att ses emellanåt.

Hembygdsföreningen ordnar ett flertal träffar/år i byn. De är duktiga på det! Vi har varit med på många Valborgs-, midsommar- och luciafirande här. Självklart finnas andra träffar också. Alltid kul!

Herrgårdens restaurang och aktiviteter

Tillbaka till herrgården. Vi har varit där och avnjutit fika, luncher, middagar och drink i baren i den anrika miljön. Härligt! De har vunnit priser flera gånger för sin goda mat och miljö. Vi har däremot inte sovit över där, då vi bor så nära.

En helg – fredag till söndag – i mitten av november varje år anordnar herrgården sin berömda julmarknad. Då vallfärdar besökare hit från när och fjärran för att se och köpa varor, som finns till försäljning i stånden inom- och utomhus. Omkring 6000 – kanske t.o.m. fler – besökare brukar det bli. Vi uppskattar denna helg väldigt mycket! Trevligt att se och träffa på så många glada besökare och försäljare.

Pizzeria och livsmedel

Några 100 meter bort från vårt hus finns en kiosk. Här äter vi ibland eller tar med pizza, sallad etc. hem. God ”snabbmat”. Vi kan också köpa livsmedel här. Detta har räddat oss vid flera tillfällen, när glömt att köpa vispgrädde och/eller annat smått och gott. Innehavararen är trevlig och hjälpsam.

Beskrivning av vår villa

Övre plan

Ja, så var det dags att berätta om vårt kärleksfulla hus!

Sovrum

Sovrummet/Gästrummet bredvid toalettrummet använder vi för att byta om i och välja vad vi vill sätta på oss just denna dag. Utsikten från fönstret över främst ån och herrgårdens område är härligt! Träden, som finns längs med ån är så vackra att se sommar som vinter. En bred säng att sova i eller bara sträcka ut sig i finns i rummet – kanske lite meditation här.

Masterbedroom

Nu till vårt sovrum. Vilken fin utsikt under årets alla dagar! Vi ligger i våra elmanövrerade sängar och fäller upp ryggdelen och under sommarhalvåret ser vi den fina Norrsjön med allt vackert runtomkring. Svalt och skönt i rummet på sommaren och lagom varmt på vintern, då vi i huset har kyla på sommaren och ändrar till värme på vintern. Vi har ryggdelen uppfälld även när vi tittar på vår lilla TV i taket mot sjön till. Detta främst när det börjar bli mörkt ute. När det är dags tar vi ner våra elmanövrerade rullgardiner och stänger ute vintermörkret eller sommarens ljusa nätter.

Toalett

Ett ljust och varmt toalettrum, där vi ofta samsas om vårt breda handfat. Detta är lättsamt, då vi har två kranar och en stor, bred spegel. En ljus och fin vikdörr finns att dra för när det behövs. Underbart med detta utrymme så nära sovrummet, så att vi slipper gå ner för trapporna på natten till toalettrummet på markplanet, när vi är sömniga och trötta.

Entréplan

Tambur/ hall

På markplanet har vi en rymlig tambur med golvvärme. Skönt att stå där barfota sommar som vinter – så pass varmt är det. När vi tittar ut åt ett håll ser vi ut över innerdelen av tomten med den gula ”glada” friggeboden, delar av poolområdet, blommor och blad på sommaren och riktigt vit snö på vintern. Åt ett annat håll – den fina utsikten över Norrsjön. Åt ett tredje håll – delar av herrgårdsmiljön.

Hallen har ett litet åtta kantigt fönster mot Norrsjön till. Står eller sitter vi längst bort från fönstret är det som att se havet.

Toalett

Toalettrummet har en fin blå nyans på kakel och klinkers. Känns som att vi sugs in i denna sköna blåa miljö! Ett trätak – vitmålat – med struktur. Toalettskåpet är inbyggt i väggen, likaså finns utrymme här i väggen för extra toapappersrullar. Praktiskt och bra. Ett förråd bakom spegelskjutdörrarna.

Matrum

Matrummet är en skön plats, där vi själva och ofta med vänner sitter och njuter av god mat och dryck och samtidigt har en härlig utsikt över herrgårdens omgivning och ån. Taket av trä är vitmålat och känns så levande med sin struktur.

Uterum/ glasveranda i anslutning till matrummet

Från matsalen går vi ut på ”glasverandan”, när vi vill få mer ljus på oss ”inomhus” under sommarhalvåret, men vi hämtar också in ved därifrån, så vi kan elda i vardagsrummets braskamin.

Kök

Köket är ljust och är en mycket harmonisk plats med utsikt över Norrsjön, ån och herrgården. Vi och våra vänner är hänförda över himlen, som kan vara klarblå eller stå för ett vackert skådespel med sina olika typer av moln.  Även här har vi ett trätak – vitmålat – med struktur. Gott med kallt vatten – bubbel- och stilla – och isbitar direkt från utsidan av kyl- och frysskåpens dörrar. En inbyggd Espressobryggare har vi också och flera ugnar/värmeugnar bl.a. en med ånga, som vi använder till fisk och grönsaker. Allt blir så bra här. Lagom kokta. En fröjd att laga mat i detta kök!

Vardagsrum

Vardagsrummet är en helhet, men ändå tvådelad för oss. Ena delen med braskamin, som verkligen värmer och samtidigt är mycket fin. Här sitter vi själva och med goda vänner och fikar eller tar oss en drink. Så mysigt! Ibland sitter vi här och läser. Utsikt mot Norrsjön och innerdelen av tomten. Så fint så. Den andra delen har vi som en TV-del. Där sitter vi och myser i soffan med fika och en härlig utsikt medan vi kollar på något intressant på TV.

Arbetsrum/kontor

Arbetsrummet är samtidigt ljust och trevligt att arbeta i men också svårt ibland, då utsikten mot Norrsjön är så bedårande. Upplyftande med trevliga grannar och turister som vandrar förbi utanför.

Extra gästrum med egen entré

Gästrummet är alltid redo för övernattande vänner. Två sköna sängar, som det går att ställa in hårdheten på madrassen, för en bättre sömn för var och en. Vi själva har inte sovit där, men vännerna njuter. Det finns en egen ingång hit, om vännerna skulle föredra att gå ut och in där i stället för via tamburen/ hallen.

Källarplan – komplett utrustat spa och gym

Väggarna vid trappan ner till spat är handmålade av en konstnär, som målat vacker natur, fjärilar, ekorre etc. här. Inbjudande! Lugnande! Källarplanet är separerat från bostadsdelen och har en egen ingång från tomten- man behöver således inte gå in i bostaden för att nå dit.

Vinrum

Nedanför trappan finns vårt ”vinrum”. Här lagrar vi våra viner.

Fullt utrustat gym och motionsrum

I motionsrummet tränar vi en hel del. Skönt med musik samtidigt, så vi kan ”hålla takten”. Mycket bra att ha lokalen så nära ”när andan faller på”.

Massagerum

Massagerummet är en lugn och behaglig plats. Här ger jag, Katrin, akupressbehandlingar. Det är underbart att få ge behandling här och klienterna tycker om att få. Både jag och de njuter av att se taket med struktur och de tända värmeljusen i nischerna på väggarna. Varmt och skönt är det också.

Relaxrum

I relaxrummet har vi haft och har många avkopplande möten med goda vänner. Vi njuter av att bara sitta där i korgstolarna! Skönt efter bastu och dusch också! På ”bardisken” laddar vi ofta upp med fika eller en och annan god dryck med tilltugg. Värme utstrålar detta rum!

Separat toalett och -omklädningsrum

 Damernas toalett- och omklädningsrum finns i anslutning till relaxrummet. Ingen fara …! En vikdörr avskärmar den delen. Här torkas hår med den praktiska hårtorken, som tas loss från väggen. Efter ombyte – ”ut i världen igen”.

I duschrummet duschar vi ofta samtidigt i varsin kabin – två stora sådana. En hand- och en toppdusch i varje. Skönt att låta vattnet skölja över oss. All eventuell stress och smuts borta! Stort utrymme även utanför. Här sitter vi på relaxbänken och torkar av oss. Härligt att bara sitta här också och titta på inredningen och de fina kakelväggarna och klinkergolvet.

Bastu

En bastu för 12 personer (sedan Domänverket använde huset)! Rymligt, med andra ord, och fint. Här svettas vi en hel del och kommer på många nya idéer. Vad rena och fräscha vi känner oss efter bastubad och dusch!

Bubbelpoolrum

Bubbelpoolrummet, med softad belysning, är ett utrymme för riktig njutning. Varmt och skönt i bubblorna och så växlar vi mellan flera sitt- och liggplatser. Vi får välbehövlig helryggs- och fotmassage. Dessutom massage för nacke, axlar och höfter. Emellanåt ”kyler” vi oss med kallt vitt vin, som vi har i ishinken på piedestalen bredvid poolen. Livet är härligt!

Herrarnas toalett- och omklädningsrum finns mittemot bubbelpoolrummet. Ibland sitter herrarna där i korgstolarna och pratar och pratar, men till sist kommer de på att de ska ju byta om. Kul!

Tvättstuga och maskinrum

En stor tvättstuga/maskinrum. Vi tycker det går lättsamt att få tvätten ren och torr på denna plats. Smutstvätten samlas i en korg i ena hörnan av rummet. Hör och häpna, denna tvätt slänger vi i en korg i ena hörnan av vårt sovrum på övre våningsplan och vips så landar den nere i tvättstugans korg. Magi!

 

Katrin och Sten i Färna

Allmänt om Färna

Färna

 

Färna ligger i Skinnskattebergs kommun  ca 17 bilminuter från huvudorten Skinnskatteberg och ca 40 bilminuter från Västerås.I Färna finns Färna Herrgård i gamla fina lokaler, med restaurang och spa, det finns en pizzeria och en förskola alldeles i närheten av villan. 

Närmaste tätort är Skinnskatteberg, som är ett gammalt centrum för gruv- och järnhantering. Idag är fläkttillverkaren Systemair den största arbetsgivaren. I Skinnskattebergs herrgård bedriver Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utbildning av skogsmästare, Skogsmästarskolan. I Skinnskattebergs kommun finns Klockarbergsskolan som är belägen i tätorten. Det är kommunens enda grundskola som har elever från förskoleklass till årskurs 9. Inom skolområdet finns fritidshem, sporthall, bibliotek och kulturskola. I kommun finns en öppen förskola/familjecentral och fem förskolor varav två är belägna i tätorten och tre förskolor ligger i kommunens ytterområden. I Skinnskattebergs centrum finns bland annat Coop, Ica, Systembolaget och Runes Sport. Tåg- och busstation med kommunikation mot Fagersta, Köping, Örebro och Gävle m fl. 

Gjorda renoveringar

Färna 2:15 inomhusförändringar

Alla tak nymålade 2010, alla väggar, utom de kaklade, nymålade 2010.

Nya persienner mot solsidorna, perforerade, utom i sovrummen 2010.

Nya lås till samtliga ingångar, inklusive Friggebod och Verkstad 2010.

Besprutning mot ohyra på vinden och ny skorsten 2010.

Tilläggsisolering med kutterspån på vinden 2017.

Samtliga fönster i källare utbytta till treglasfönster 2014.

 

 

 

Övervåningen

Sovrum: Nytt golv, bröstpanel, elgardiner, fläktelement (för kyla eller värme), samt TV installation med inspelningsbar disk. Allt 2010.

Dressingroom/Sovrum: Nytt golv, nya garderober, fläktelement 2010.

Klädförråd: Nytt golv 2010.

Övre hall: Nytt golv + uppdelning med vikdörr till ett toalettrum 2010.

Övre toalettrum: Klinkers med golvvärme, kaklade väggar, brett handfat med två ”vattenfall”, måttanpassade skåp och spegel, ny toalett, samt ”finsk” dusch 2010.

Trappa ner: Dimbara lampetter 2010.

Markplan

Kök: 3 ugnar, 1 värmeskåp, inbyggd espressobryggare (genomgången 2010), induktionshäll, samtliga från 2003. Diskmaskin, Kyl med bubbel/stilla vatten och Frys med ismaskin, samtliga från 2010.

Matsal: Nytt golv och fläktelement från 2010.

Hall: Klinkersgolv 2003, fläktelement och vikdörr till källaren från 2010.

Toalettrum: Klinkers med golvvärme och kakel med inbyggd förvaring av toarullar, samt plats bakom spegel, allt från 2003.

Tambur: Klinkers med golvvärme från 2003.  Klädgarderober för ytterkläder med belysning, samt belysning för trappstegen till V-rum 2010.

Vardagsrum: Nytt golv, ljusramper, fläktelement, 55” TV med inspelningsbar disk, ny braskamin, allt från 2010.

Arbetsrum: Nytt golv, fläktelement, dubbla ellister, avskiljande vägg med skjutdörr till ett skapat gästrum 2010.

Gästrum: Nytt golv 2010. Extra kamin 2003.

 

Källare

Gym: Nytt anpassat golv, kaklade väggar, dimbara ljusramper, 2010

Maskinrum: Fläktelement och vattentank 2003. Kassaskåp som tål två timmars brand och torkskåp 2010. Ny värmepump NIBE F1145 och borrning av ett andra hål (cirka 160m) 2011. Vask installerad 2016. Nytt expansionskärl 2017. Ny tvättmaskin och torktumlare 2019.

Förråd: Klinkers med golvvärme 2010.

”Vinrum”: Klinkersgolv med värme, kaklade väggar, nya skåpluckor, 2010. Kombinerad kyl och frys med vatten, isbitar, respektive krossad is, 2003.

Behandlingsrum: Klinkersgolv med golvvärme, kaklade väggar, 2010.

Relaxrum: Klinkers med golvvärme, kaklade väggar, dimbar ljusramp, ”bardisk”, allt från 2010.

Damernas omklädningsrum: Klinkers med golvvärme, kaklade väggar, vikdörr mot relaxrum, allt från 2010.

Damernas Toalett: Klinkers med golvvärme, kaklade väggar, ny toalett, allt från 2010, utom handfat från 2003.

Damernas förråd: Klinkers med golvvärme från 2010.

Duschrum: Klinkers med golvvärme, kaklade väggar, två rymliga duschkabiner med dubbla duschmunstycken, dimbar ljusramp, 2010.

 

Bastu: Klinkers på golvet från 2003.

”Bubbelrum”: Klinkers på golvet med golvvärme runt poolen, som är en HotSpring Summit, med inbyggd musik och ljus i valfria färger, kaklade väggar, vattentillflöde och avloppsbrunn, allt från 2010.

Herrarnas Toalett: Klinkers med golvvärme, kaklade väggar och ny toalett, allt från 2010.

Herrarnas Omklädningsrum: Klinkers med golvvärme, kaklade väggar, nytt handfat med kommod utanför, allt från 2010.

Fakta

 • Ägandeform Småhus - Friköpt
 • Typ Enfamiljsvilla
 • Fastighetsbeteckning Färna 2:15
 • Land Sverige
 • Kommun Skinnskatteberg
 • Stad Skinnskatteberg
 • Område Färna
 • Församling Skinnskatteberg med Hed och Gunnilbo
 • Adress Strandvägen 2
 • Postnummer 739 70
 • Rum 6
 • Badrum 2
 • Byggnadsår 1958
 • Besiktigad 4 februari 2020
 • Fönster 3-glas isolerglas
 • Eldstad Braskamin
 • Tv- internetutbud Telia, ADSL
 • Byggnadstyp Friliggande villa i 1,5 plan med hel källare
 • Fasad Puts
 • Tak Sadeltak med betongpannor samt plåt
 • Stomme Lättbetong
 • Bjälklag Trä
 • Grundläggning Platta på mark, murad lättbetong
 • Grundmur Lättbetong
 • Ventilation Självdrag
 • Uppvärmning Bergvärme
 • Vatten och avlopp Kommunalt VA
 • Radon Ej utfört
 • Allmänt skick Som nytt
 • Planbestämmelser Detaljplan (2008-12-18)
 • Taxeringsvärde totalt 213 000 kr
 • Taxeringsvärde fastighet 169 000 kr
 • Taxeringsvärde tomt 44 000 kr
 • Taxeringsår 2019
 • Taxeringskod 321
 • Taxeringsvärde kommentar Fastigheten är taxerad som näringsfastighet
 • Total fastighetsskatt/-avgift 1 700 kr
 • Värdeår 1958
 • Pantbrev, antal 11
 • Pantbrev, summa 2 200 000
 • Försäkring, fullvärde Ja
 • Energistatus Utförd
 • Energiprestanda 130 kWh per kvm och år
 • Registrerad 2020-02-10
 • Kommentar Enligt säljarens uppgifter. I beloppet vatten och avlopp ingår även renhållning samt vägunderhåll. Med övrigt avses Internet via ADSL, Fiberframdragning är beslutat men oklart när det kommer att genomföras. Möjligen under 2021 enligt säljarna.
 • Personer i hushåll 2
 • Driftskostnader totalt 7 311 kr/mån
 • Driftskostnader totalt 87 732 kr/år
 • Tomtarea 1 731 Kvm
 • Boarea 159 Kvm
 • Biarea 102 Kvm
 • Kommentar Säljaren har uppmätt arean.

Karta

Strandvägen 2 739 70, Skinnskatteberg